KLÍMA:
Szicíliában száraz ősz és tél volt, amit száraz tavasz követett. A nyár forró volt csapadék nélkül.
SZÜRET:
Augusztus negyedik hetétől szeptember harmadik hetéig.
BORÁSZAT ÉS ÉRLELÉS:
A bogyózás és kíméletes zúzás után a szőlőt fermentációs tartályokba helyezik. Az alkoholos erjedés körülbelül 10 napig tart, majd további 5 napos héjon áztatás következik. A préselés után almasavbontó erjesztés történik. A bor ezt követően legalább 3 hónapig tartályokban, majd legalább egy hónapig palackban érlelődik a forgalomba hozatal előtt.
KÓSTOLÁSI JEGYZETEK:
Intenzív vörös szín ibolyás árnyalatokkal. Illatában piros gyümölcslekvár és fekete bors jelenik meg. Széles, bársonyos ízvilág, elegáns tanninokkal.
ÉTELPÁROSÍTÁS:
Kiválóan illik grillezett húsokhoz, pörköltekhez és érlelt sajtokhoz.
ANALITIKAI ADATOK:
Alkoholtartalom: 13,5% vol., teljes savtartalom: 5,8 g/l, pH: 3,45.
ELSŐ ÉVJÁRAT:
2019.