A Val d'Oca Millesimato Blue Kóser Prosecco DOC Extra Dry a kóser módszertan szerint készül.
A must/bor minden áthelyezése egyik tartályból a másikba rabbi felügyelete mellett történik, figyelmes zsidók által, akik a pincetechnikus utasításai alapján minden műveletet végrehajtanak. Bármilyen, mások által végrehajtott eljárás veszélyezteti a teljes gyártótartályt.
Használat előtt minden rendszert forrásban lévő vízzel mosnak, a szűrők, ha cellulózból készültek, nem tartalmazhatnak gabonaszármazékokat (például keményítőt).
Szűrés után a mustot néhány másodpercre 85°C-ra melegítik, végül a palackozót a zsidó szabványok szerint előkészítik: sterilizálják is.
Íze finom, lágy és kiegyensúlyozott. A gyümölcsös és virágos illatok összeérnek és harmonikus érzést keltenek.
Szulfitokat tartalmaz.
Olaszországban a Cantina Produttori di Valdobbiadene Sac gyártotta.