Szicíliában száraz ősz és tél volt, amelyet egy száraz tavasz követett.
A nyár forró volt csapadék nélkül.
A szüret augusztus közepétől szeptember végéig tartott.
A pincészetbe érkezés után a szőlőfürtöket bogyózzák és kíméletesen préselik lágy présekben, hogy kinyerjék a színlevet. Az erjesztés szabályozott hőmérsékleten zajlik, majd a bor legalább 3 hónapig érintkezik a finom seprővel. Ezután még egy hónapig érlelik, mielőtt piacra kerül.
Szalmasárga szín zöldes árnyalatokkal.
Illatában grapefruit, jázmin és trópusi gyümölcsök enyhe jegyei érezhetők.
Ízében simogató, kellemesen sós és friss.
Ideális hallevessel, kagylóval és nyers tengeri ételekkel.
Megfelelő tárolási körülmények között 2 éven belül fogyasztandó.
Alkoholtartalom: 12,5%
Összes savtartalom: 5,8 g/l
pH: 3,25
Évjárat: 2019