KLÍMA:
Szicíliában száraz ősz és tél volt, amit száraz tavasz követett. A nyár forró volt csapadék nélkül.
SZÜRET:
Szeptember első hetétől a negyedik hétig.
BORÁSZAT ÉS ÉRLELÉS:
Amikor a szőlő megérkezik a pincészetbe, a fürtöket bogyózzák, majd fermentációs tartályokba helyezik. Az alkoholos erjedés szabályozott hőmérsékleten, a héjjal érintkezve körülbelül 15 napig tart. A préselés után almasavbontó erjesztés következik. A bor ezután legalább 3 hónapig tartályokban, majd egy hónapig palackban érlelődik a forgalomba hozatal előtt.
KÓSTOLÁSI JEGYZETEK:
Intenzív vörös szín ibolyás árnyalatokkal. Illatában összetett virágos jegyek, ibolya, vad eper és szeder érezhető. Ízében lágy és elegáns, kellemesen hosszan tartó.
ÉTELPÁROSÍTÁS:
Kiválóan illik felvágottakhoz, sajttálakhoz, valamint ízletesebb halételekhez.
ANALITIKAI ADATOK:
Alkoholtartalom: 12% vol., teljes savtartalom: 5,8 g/l, pH: 3,48.