KLÍMA:
Szicíliában száraz ősz és tél volt, amit száraz tavasz követett. A nyár forró volt csapadék nélkül.
SZÜRET:
Szeptember első hetétől a negyedik hétig.
BORÁSZAT ÉS ÉRLELÉS:
A bogyózás és a kíméletes zúzás után a szőlőt fermentációs tartályokba helyezik, ahol 24-28 °C hőmérsékleten körülbelül 10 napig héjon áztatják. A préselés után almasavbontó erjesztés következik. A bor ezután legalább 3 hónapig tartályokban, majd egy hónapig palackban érlelődik, mielőtt forgalomba kerül.
KÓSTOLÁSI JEGYZETEK:
Vörös szín ibolyás árnyalatokkal. Illatában meggybefőtt, cseresznye, szilva és feketeribizli jelenik meg. Ízében markáns, kellemesen friss.
ÉTELPÁROSÍTÁS:
Kiválóan illik vörös húsokhoz, sült ételekhez és közepesen érlelt sajtokhoz.
ANALITIKAI ADATOK:
Alkoholtartalom: 13,5% vol., teljes savtartalom: 6,4 g/l, pH: 3,43.