A Grappa-lepárló Antica Distilleria Domenico Sibona S.p.A. a piemonti Roero-vidéken, Piobesi d’Alba településen található, mindössze néhány kilométerre Albától. Több mint egy évszázaddal ezelőtt alapították, azon a területen, ahol korábban egy téglagyár működött. A lepárló azokon a szőlőültetvényeken belül helyezkedik el, ahol Piemont legkiválóbb borainak alapjául szolgáló szőlőfajták teremnek: a Nebbiolo (amelyből az eredettől függően Barolo, Barbaresco vagy Roero bor készül), valamint a Barbera, Dolcetto, Moscato, Chardonnay, Arneis és Brachetto szőlők.
A Sibona Grappa a Piemont egyik történelmi lepárlóüzeme, és birtokosa az U.T.F. (az olasz pénzügyi hatóság, amely a lepárlási tevékenységeket felügyeli) által kiadott N° 1-es lepárlási engedélynek, amely a gazdag múltra és elismert presztízsre utal.
A folyamatosan tökéletesített lepárlási technológiáknak, a gondosan megtervezett fejlesztéseknek, valamint két, lepárlásra specializálódott borász szakember tapasztalatának köszönhetően a Sibona csapatának célja a már így is magas minőségi szint további emelése. A Piemont régió legjobb törkölyének kiválasztása a Sibona minőségbiztosítási folyamatának egyik kulcslépése. A Sibona által készített összes grappa fajtatiszta: Barbera, Dolcetto, Moscato, Arneis, Brachetto, Barolo, Barbaresco.