Szőlőfajta |
Corvina, Rondinella |
Termelési terület |
Veneto |
Szín |
vörös |
Jellemzők |
Az illata rendkívül intenzív, nagyon fűszeres. Meleg, telt, sűrű íz. Az érlelés tölgyfahordóban történik, majd a palackban finomítják. |
Párosítás |
vadsülthez, grillezett vörös húsokhoz és érlelt sajtokhoz |
Évjárat |
2018 |
Kiszerelés |
0,75L |
Alkoholtartalom |
15% |
A marasca meggy és a vörös bogyós gyümölcsök nyári aromái egy bársonyos, testes bort tárnak elénk, amelynek különböző árnyalatai Szicília egy újabb arcát emelik ki: a Nero d’Avola fajta intenzitását.
Jól strukturált, hosszan tartó Syrah Duca di Salaparuta. Gazdag ízvilágú, érezhető, de kellemes tanninokkal.
A Frappato szőlőfajtából készült, elegáns rózsa- és ibolyaillatú bor. Tükrözi a termőhely jellegzetességeit, amelyeket a címke is megjelenít – ideális választás egy baráti koccintáshoz.
Intenzív rubinvörös szín. Az illata összetett, intenzív marasca meggy és elegáns fűszeres jegyekkel. Ízében közepesen testes, gazdag, bársonyos és hosszú lecsengésű.
A borászat kihívásának 200. évfordulója alkalmából Emilio Murdolo Villa Valguarneráról készült ábrázolását választották, amely helyszínen a Duca di Salaparuta az első borát készítette. Ez a kép az új Nero d’Avola kifejezésmódjának identitását hivatott megjeleníteni.
A Nerello Mascalese, amely az Etna lejtőiről származik, a termőhelytől függően eltérő karaktert mutat. A Vajasindi Birtok teraszain ez a fekete szőlő adja a Lavico Etna Rosso alapját – egy elegáns szerkezetű bort, amely részben francia tölgyfahordókban érlelődik, friss és finoman sós ízvilággal. Ideális grillezett és párolt vörös húsokhoz és vadhúsokhoz. Közepes és érett sajtokhoz kiváló, ízletes vörös húsos ételek tökéletes kísérője. Hűvösen tálalva kiválóan illik sós halételekhez is.